Izredno pomembna pri oknih pa je strokovna in kvalitetna vgradnja. Pri lesenih oknih kljub vsemu priporočamo vsaj delne konstrukcijske rešitve zaščite (streha oziroma nadstrešek že sam po sebi varuje okna, ne pozabite na odkapne letve in police), pravilna vgradnja pa je še kako pomembna tudi pri plastičnih oknih, čeprav je marsikdo prepričan, da plastiko enostavno vgradimo, izoliramo s purpenom in morda enkrat ali dvakrat privijemo. Vendar ni tako.

Že nekaj let se tudi v Sloveniji vse bolj uveljavlja standard vgradnje RAL, čeprav nekateri proizvajalci in monterji še vedno montirajo po starih načelih in pravilih. Ampak to je tako, kot če bi pri novih oknih namesto izolacijskega stekla uporabljali klasični termopan.

Sodobna montaža plastičnega okna je podobna kot pri strešni izolaciji in je točno določeno, kako si morajo slediti sloji. Pri novogradnji je najprej parna zapora, sledi plast izolacije (purpen) in nato spet folija na zunanji strani, ki je izrazito paroprepustna in vodoodbojna, nato pa še tesnilni trak, ki mora biti odporen proti vetru in vodi. Tesnilni trakovi vse bolj nadomeščajo tesnilne kite. Izolacijske folije preprečijo nabiranje vlage v purpenu. Standard RAL uvajajo v Nemčiji, in sicer za kakovost oken in njihovo vgradnjo. Tako ta standard predpisuje številne podrobnosti, njegov temeljni cilj pa je preprečiti nepravilnosti. Pri nas pa lahko monter okna (karikirano) pribije z žeblji ali pa še to ne. Tako lahko še vedno vidimo okna, ki so vgrajena samo s purpenom in brez vijakov ali pa so ti pritrjeni preredko, stranka pa ne ve, kaj naj zahteva.

Vijaki so praviloma samovrezni (da ne samo držijo okvir, ampak ga tudi popolnoma pritrdijo) in morajo biti primerno dolgi (od 12 do 20 centimetrov), pomembno pa je, da so tudi dovolj gosto postavljeni. Plastika se giblje celo bolj kot les, zato je nujno pritrjevanje okvirja po celotni dolžini. Standard RAL predpisuje za plastična okna največjo razdaljo med vijaki 700 milimetrov, pri lesenih in aluminijastih pa priporoča 800 milimetrov. Strokovnjaki odsvetujejo montažo s sidri, ker naj bi bila manj kakovostna. Lahko se zgodi, da se okno vsidra v špaleto, ko pa nabrizgate purpen, ta s svojo silo zvije okvir okna. Pri novogradnjah odsvetujejo namestitev fasadne mrežice do okna in nanj, saj vam lahko zaradi gibanja okna poči fasada. V Nemčiji se napredek pri plastičnih oknih danes dogaja predvsem na področju vgradnje, saj se izdelovalci zavedajo, da je kakovost okna v veliki meri odvisna tudi od njegove vgradnje.