Prav nič ni narobe z osnovnim načrtom vašega novega domovanja. Pravzaprav se bo glede na dane dispozicije dalo marsikaj narediti. V hodnik, ki je precej širok, sem vam umestila kar dve vgradni omari, ena od teh (širša) je lahko uporabljena kot shramba, če boste namestili še zračnik na zunanjo steno. Kopalnica je seveda ostala na mestu, kjer so bile prej sanitarije. Predlagam nekoliko večjo prho in seveda majhen utility, ki je lahko ograjen, da vizualno ne moti podobe kopalnice.

Kot vidite, sem eno vmesno steno odstranila, tako da imate en nekoliko večji in dva manjša prostora. V kuhinjo vstopate naravnost iz hodnika in je brez vrat, predlagam pa obliko G, ki je najbolj uporabna, imate celo dovolj prostora za krajši šank. V tej poziciji, ko je prostor tako dolg, je to pravzaprav tudi zelo dobra vizualna rešitev, ker nam daje občutek, da zadeva ni neskončna. Jedilnica deli prostor med kuhinjo in dnevnim prostorom, predlagam pa pravokotno mizo za šest ljudi. Manjši računalniški kotiček je umeščen pred kotno zofo, nato pa nek presledek, na primer manjša mizica s svetilko, kar bolj elegantno združi vizualno podobo dveh različnih namembnosti.

Za TV in morda celo kak višji pohištveni element imate prostor na drugi steni, takoj za tem elementom pa predlagam »nevidna« drsna vrata v spalnico. To pomeni, da so vrata v barvi stene, lahko pa so pravzaprav čez dan tudi odprta, kar sploh ni moteče. Drsna so tudi zato, ker je prostor tako občutno bolj povezan s prvim, hkrati pa imate več prostora za vgradno omaro v spalnici, kar je velika pridobitev. Kamin je v kotu, na vsak način mora biti to večji in visok element, ki je fokus cele sobe. Tako boste v tem velikem prostoru dosegli ravnotežje.

Končno ostane še dovolj prostora za manjšo spalnico ali sobo za goste, ki je dostopna iz hodnika.
 

Darja Hughes, dipl. design. inter.