V dnevno sobo smo postavili naš novi program Volare (prvič predstavljen novembra 2009 na Ljubljanskem pohištvenem sejmu). Pomenljivo ime dejansko izžareva njegovo vlogo: tak je, da ga moraš imeti rad. Tako kot večina našega pohištva je tudi program Volare izdelan iz furnirane iverke, beli elementi pa so lakirani.

Stena, na katero smo postavili elemente, je dolga 4,60 m, sestav pa je namenoma dolg le 3,30 m. Pri oknu je puščen prostor za cvetje, na levi strani pa sestav tudi ni do konca stene, da je prehod iz hodnika (in kuhinje) mimo jedilne mize bolj odprt. V naš prostor smo postavili temnejšo, orehovo varianto v kombinaciji z belo. Elementi so tako kot na sliki postavljeni v treh nivojih. Spodnja elementa sta predalnika, ki služita kot TV-element, na steni pa so v dveh horizontalnih linijah zanimivi viseči elementi. Celotni sestav pride bolj do izraza, če steno, ob kateri stoji, obogatimo z barvo. K orehu se lepo podajo rumena, oranžna, zelena, pa tudi odtenki viole in roza barve so zanimivi.

V tem prostoru je tudi kuhinja, vendar ni nujno, da se v njej ponovi kombinacija barv pohištva iz dnevne sobe. Kuhinjski elementi (ali vsaj nekaj teh) v barvi stene iz dnevne sobe so ena od možnosti, da dobimo na začetku članka omenjeno skladnost v prostoru.

Program Volare si lahko ogledate v našem salonu v Cerknici. Dvobarvna kombinacija v dveh različicah ponuja možnost izbire med svetlejšo (bela in kern bukev) in temnejšo, bolj kontrastno postavitvijo (bela in oreh). Obiščite nas in z veseljem vam bomo pomagali izbrati najboljšo postavitev za vas.

Bernarda Žugčič