»Aqua Kristal® je slovenska blagovna znamka kvalitetnih čistilnikov pitne vode. Izdelki so sestavljeni in kontrolirani v Sloveniji, sestavne komponente pa so skrbno izbrane pri najkvalitetnejših svetovnih proizvajalcih,« je povedal Bojan Mesec iz ljubljanskega podjetja Mesec, kjer imajo med drugim na voljo različne vodne filtre in ionizatorje. Ti vodni filtri namreč na osnovi reverzne (obratne) osmoze odstranijo iz vode tudi nitrate in skoraj vse anorganske snovi (minerale in soli) ter zagotavljajo kemično najbolj prečiščeno vodo.

Še nekaj značilnosti teh čistilnikov: za delovanje ne potrebujejo električne energije, ne odstranjujejo mineralov iz vode (AK30, AK300), ne dodajajo soli ali srebra v vodo, namestitev je mogoča na pultu ali pod pultom, uporabljajo testirano in certificirano filtrirno tehnologijo za odstranjevanje kontaminatov, ki ogrožajo ali potencialno ogrožajo zdravje, prav tako so vodni filtri testirani na Zavodu za zdravstveno varstvo Slovenije in z biološkim Allium testom. Seveda obstaja več vrst filtrov. Filtri, ki se vgradijo na začetku vodovodne instalacije, na primer za vodomerom, so drugačni od filtrov, ki se vgradijo v kuhinji za čiščenje pitne vode. Nas je zanimalo, ali lahko običajen potrošnik na kakršenkoli način sam izmeri, analizira ter ugotovi, kako dobra je njegova voda iz pipe, oziroma dokaže prisotnost škodljivih snovi v vodovodu.

»Obstajajo razni testi, ki so namenjeni za domačo uporabo in s katerimi se lahko okvirno izmeri kvaliteta pitne vode oziroma vsebnost nekaterih kontaminatov v pitni vodi. Zato opravljamo določena testiranja, ki pomagajo izbrati pravilno rešitev – pravilno izbiro vodnega filtra ali mehčalne naprave za vodo. Po vseh teh letih delovanja pa nam je mnogokrat že vnaprej jasno, nad katerimi težavami z vodo se pritožujejo prebivalci na posameznih območjih,« je pojasnil Mesec. Dodaja, da kupec dostikrat težko ve, kateri filter mora izbrati. Zato želijo, da so v stiku s kupcem, ko se za sistem odloča. Prvenstveno je pomembna težava, zaradi katere uporabnik sploh razmišlja o vgradnji filtra.Končni cilj je odprava težav in kvaliteta vode, ki jo uporabnik želi.

Seveda so poleg različnih vodnih filtrov na voljo tudi tako imenovani revitalizatorji pitne vode. Ti so namenjeni za izboljšanje kvalitete pitne vode. Običajno se uporabljajo kot nadgradnja sistemov za čiščenje pitne vode. Modul Bio Cera Anti-Oxidant-Alkaline je odličen antioksidant in nevtralizira proste radikale (škodljivi aktivni kisik), ki so lahko glavni povzročitelji rakavih obolenj, diabetesa, hipertenzije … Prav tako odstranjuje zakisane odpadke iz telesa, voda in hranila pa se bolj učinkovito prenašajo po telesu, lažja in hitrejša je tudi absorpcija. Uporaba omogoča učinkovito oskrbo z minerali za pravilno ravnotežje metabolizma in izboljša okus in pitnost vode. Naravni revitalizator AquaBioguard pa očisti vodo nezaželenih snovi (klor, pesticidi, svinec, azbest, paraziti, bakterije …). Vendar se vitalnost vode ne spremeni.

Revitalizacija vode pravzaprav pomeni veliko izboljšanje kvalitete in vitalnosti vode. AquaBioGuard revitalizirana voda povečuje obrambno sposobnost organizma in učinkoviteje odplavlja strupe iz telesa.