Prednost večtočkovnega zaklepanja je večja varnost in boljše tesnjenje vrat, kar pomeni manjšo izgubo toplotne energije skozi vhodna vrata. Tako tudi preprečimo ukrivljanje vratnega krila, kar podaljša njegovo življenjsko dobo.

Vgradnja varnostnih protivlomnih vrat

Vhodna vrata v stanovanjske objekte so kljub lepemu videzu ponavadi precej »skromno« opremljena. Ko jih zapremo, v njih odzvanja zvok, saj so mnogokrat sestavljena le iz tanke iverne plošče. Zgornja plast daje videz lesa, lahko pa je na njej še dodatna plast furnirja.

Takšna vrata niso varna, zato so lahek plen vlomilcev. Vgradnja novih vrat, ki ustrezajo standardom o kvaliteti, kot sta na primer ET2 za vhodna vrata v hišo in ET 1 za vhodna vrata v stanovanje, so vsekakor dobra odločitev. Seveda pa gre za cenovno dražjo možnost.

Pri stanovanjskih vhodnih vratih je ponavadi tako, da izvajalci najprej ojačajo vratni okvir, nato pa montirajo nova varnostna vrata, ki so vizualno skladna z drugimi vrati v stavbi.

Dodatna zaščita vrat

Kadar si vgradnje novih vrat ne morete privoščiti, priporočamo naslednje: Vrata zaščitite proti lomljenju in vrtanju z varnostnim ščitom. Ta preprečuje vrtanje v mehanizem ključavnice. Tako urejen vhod že takoj odvrne vlomilca, saj se že na daleč vidi, da je tukaj doma skrben gospodar. Namestite tudi cilindrično ključavnico.

Tudi podboj naj bo v steno pritrjen s kovinskimi deli. Varnost povečamo še s prečno zaporo za vhodna vrata in varnostno verižico. Ta omogoča, da vrata odpremo le za nekaj centimetrov in preverimo, kdo stoji pred njimi. Priporočljivo je tudi širokokotno kukalo, s katerim lahko vidite obiskovalce, ki se poskušajo skriti vašim očem.

Dobra montaža vrat in oken prihrani denar

Dobra montaža vrat in oken je izjemno pomembna. Le kvalitetno vgrajeni deli so namreč tudi varni. Prepričajte se, da je podboj čvrsto pritrjen v zid, saj bo le tako lahko zadržal morebitno silo. Stroški vloma so lahko zelo visoki, zato jih preprečite z investicijo v dobro montažo.