Prva sprememba, ki sem jo naredila pri vas, je premik stene oziroma odstranitev vrat v jedilnico. Dvojna vrata v prostor so nepotrebna. Na tem mestu predlagam vgradno omaro, ki je v predsobi še kako umestna.

Na žalost imate v dnevni sobi »problem« velike sobe in preveč prehodnih poti. Zato je uporabnega prostora precej manj, kot bi se sicer spodobilo za tako velik prostor. Če dobro pogledate, je skoraj polovica sobe namenjena prehodu v dve drugi sobi, kar seveda pomeni, da morajo te poti ostati proste. Škoda! Torej nam ne preostane veliko drugih možnosti kot tako, kot sem nakazala na načrtu. V levi kot sem umestila še nekakšno manjšo delovno mizo z računalnikom, to vedno prav pride.

Kuhinjski elementi so umeščeni ob dveh stenah, s tem da sta korito in pomivalni stroj na eni, prav tako pečica nad pomivalnim strojem, hladilnik in kuhalna plošča pa na drugi strani. Za višje elemente nimate preveč možnosti, imate pa zato več prostora ob steni in s tem večji delovni pult. Jedilnica je stisnjena v kot in ker je tako bolje, sem v tem kotu umestila klop. Mislim, da bo to kar udobno.

Omenjate dva otroka. Po vašem pismu sodeč trenutno nimate nobenega, torej bo soba za enega dovolj, kajne? Glede na prostor, ki ga imate na razpolago, namreč. Če boste imeli srečo in bosta otroka dva, boste pač investirali v nadstropni postelji – kasneje. Druge možnosti v tem trenutku ni, saj iz načrta ne vidim možnosti treh sob, glede na pozicijo oken in vrat.

Spalnica je resnično velika, zato predlagam večjo vgradno omaro po vsej dolžini stene in v širini vsaj 110 cm. Pravzaprav pravi luksuz v vsakem stanovanju!

Darja Hughes, dipl. design. inter.