V predsobo sem vam umestila ožjo in višjo garderobno omaro, morda še kje kakšno ogledalo, sicer pa ni prostora za kaj več. Kuhinjski blok je v obliki črke L, začetek s hladilnikom, štedilnikom, v drugem kotu pa je pomivalni stroj in nekaj delovnega pulta. Jedilni kot je seveda v nadaljevanju ob oknu.

V dnevno sobo bi lahko umestili sedežno garnituro ob panoramska vrata ali ob steno, kot sem označila na načrtu. Odločila sem se za slednje, tako da je TV nameščen v kot na manjšo omarico, ki sicer delno prekriva panoramska vrata.

Ta pozicija se mi zdi nekako bolj atmosfersko sprejemljiva, še posebno, če bo zofa včasih služila tudi kot postelja. Sem pa med vrati in zofo narisala 50 centimetrov polic, ki segajo do vrha in so odprte z obeh strani, s sredinskim hrbtiščem. To pomeni, da imate s strani kuhinje vitrino za steklo, s strani dnevne sobe pa knjižne police. Tega prostora v nobenem prostoru ne morete drugače izkoristiti, police pa so vedno zelo aktualne.

V spalnico sem najprej umestila ožje omarice do stropa, nato pa še garderobno omaro. Glede dveh posameznih ležišč, ki ju želite, predlagam večjo posteljo za vas (120 krat 200 centimetrov) in nekoliko ožjo zofo za hčer, ki pri vas prespi samo občasno. Na tak način soba ne bo delovala tako zelo natrpano.

Darja Hughes, dipl. design. inter.