Letošnji trendi v oblikovanju stanovanjske opreme poudarjajo, naj bo opremljanje preprosto, saj preprostost pomeni eleganco. Udobje in uporabnost imata prednost pred modnostjo, pri opremljanju pa se nadaljuje ekološki trend z naravnimi in okolju prijaznimi materiali. V ospredju je še vedno leseno pohištvo, ki nikoli ne gre iz mode, za modni poudarek pa poskrbijo kovinske in lakirane površine. Modularno pohištvo z velikimi koraki osvaja urbane potrošnike, ki lahko izkoristijo prednosti in številne postavitvene možnosti tega prilagodljivega sistema opremljanja.

Vrača se tradicionalni slog s sodobnimi dodatki, ki pohištvu naših babic vdihne novo življenje. Če imate kak originalen ali unikaten kos pohištva – na dan z njim. Individualizem v opremljanju je na pohodu že nekaj let in nič ne kaže, da se bo umaknil. Na vrata trka tudi azijsko oblikovanje, dopolnjeno z etničnimi dodatki iz afriške ali mehiške tradicije. K preprostemu pohištvenemu slogu se lepo podajo živahne barve, ki krasijo predvsem sedežne garniture in zofe. Nevtralizirajo jih sivi odtenki, medtem ko se tapetniško blago vse bolj spogleduje z japonskimi vzorci.

In kaj je letos modno in kaj ni več? Poslavljajo se veliko in težko pohištvo, temne rustikalne kuhinje, majhne jedilne mize in gladke tkanine. Med trendi, ki se še vedno držijo, je brezčasno klasično pohištvo, dnevna soba, kuhinja in jedilnica v enem, garderobne sobe, prilagodljive sedežne garniture, pohištvo, ki ga lahko postavimo na sredo sobe, in tapetniško blago z reliefnim vzorcem. Najbolj »vroči« v opremljanju pa so temen les v kombinaciji s steklom in nerjavečim jeklom, zapeljivo zaokrožene oblike oblazinjenega pohištva, visoko sijajne kuhinje brez držal, zasebne »toplice« z združitvijo spalnice in kopalnice, »zeleno« pohištvo ter osvetlitev z LED-diodami.