Ponudbo je najbolje preveriti pri ponudnikih tovrstnih objektov. Informacije pa lahko najdemo tudi drugje: v strokovnih revijah, na internetnih straneh, sejmih, salonih in drugje. Strokovnjaki trdijo, da so strešna okna v zadnjem času doživela izjemen napredek. Najpomembnejše inovacije so bile prav na področju okenskih okvirov, funkcionalnosti in stekla.

Sodobne umetne in lesene konstrukcije okvirjev so veliko bolj odporne na vremenske vplive kot še nekaj desetletij nazaj. Iz ekološkega vidika je najbolj varčno izkoristiti vrste lesa, ki rastejo v naši bližini.

Naravni material se dobro prilagaja vsem notranjim stavbnim površinam, z izjemo kopalnice. Tukaj je bolje uporabiti strešna okna iz umetnega materiala, ki je odpornejši na vlago. Umetne mase so enostavnejše za vzdrževanje in tudi cenovno ugodnejše. Ni jih treba lakirati, zato tudi prihranimo denar. Vendar pa se ta PVC-material izkaže zelo drag takrat, ko ga zavržemo.

Sekundarna vgradnja strešnih oken ni zahtevna, na primer takrat, ko načrtujemo preureditev podstrešja v bivalni prostor. Pogovorite se s strokovnjaki in skupaj poiščite najboljšo rešitev.