Savnam se v stanovanjskih hišah doslej niso namenjali mnogo pozornosti, v zadnjem desetletju pa so mnogim postale zelo zanimive. Napredovala je tudi zasnova notranje opreme, ki je postala bolj atraktivna. Tako kabine pogosto niso zasnovane le za klasično finsko savno, temveč so namenjene tudi parnim kopelim, infrardečim savnam in podobno. Vgrajena je lahko tudi avdiooprema, ki uporabnike savn zvočno pomirja.

Kljub novostim pa tradicionalni občutek za savne ostaja. Smisel je namreč prav v obuditvi tradicije, ki so jo pomagale oblikovati klasične, finske savne. Sodobne rešitve pa ponujajo varčevanje s prostorom in energijo ter se prilagajajo željam posameznih uporabnikov.

V zadnjem desetletju so se oblikovali tudi standardi, kot so: sistem za izparevanje vode in eteričnih olj v savnah ter nadzorovanje in individualna prilagoditev temperature in vlage.

Trend uporabe kakovostnih materialov v kabini je viden tudi pri kvalitetni izdelavi peči. Praviloma se pri izgradnji peči uporabljajo zlitine kroma, niklja in jekla. Notranji prostor je izdelan iz ognjevarnega aluminija, ki notranjo temperaturo oddaja navzven. Tako se konvekcija prenese v kabino savne, temperatura peči pa se poveča po potrebi. Za prijetno bivanje v savni pa je pomembno tudi pravilno kroženje toplote in svežega zraka.