Naselje Moj novi dom leži ob vznožju kamniških hribov v Gmajnici in postaja vse bolj prepoznaven del Komende. Načrtovani venec 21 enostanovanjskih hiš (ob robu zemljišča) in predvidenih 15 objektov s po sedmimi stanovanji (ob notranji cesti) je umeščen med potokom Govinjek na vzhodni strani ter cestama Komenda–Mlaka na južni in Komenda–Podboršt na zahodni strani. Poleg vse potrebne infrastrukture je v naselju veliko javnih zelenih površin, ki bodo enotno hortikulturno urejene in namenjene tudi otroškim igriščem z ustrezno opremo. Bivalno naselje bo tudi po zunanjem videzu z usklajenimi barvnimi različicami fasad poenoteno. Vsa dela naj bi bila zaključena predvidoma sredi prihodnjega leta.

Naselje je ravno toliko oddaljeno od mestnega vrveža, da zagotavlja varno in udobno življenje, hkrati pa je prometno dobro povezano z bližnjo in širšo okolico. V bližini so vrtec, šola, nakupovalna središča in tri kilometre oddaljena novonastajajoča poslovno-obrtna cona, ki jo od naselja loči cesta Mengeš–Brnik. Pravzaprav je Komenda zelo dobro prometno povezana z mnogimi večjimi središči v okolici. Tako je do Ljubljane prek Mengša (3 kilometre) vsega 15 kilometrov, do Kranja 16, Kamnika 7 in do Domžal 8 kilometrov.

Lokacija naselja je torej zelo atraktivna za poslovne izzive sodobnega časa (od varstva in šolanja otrok do poklicnih obveznosti) in enako privlačna za prostočasne dejavnosti, ki nas sproščajo in bogatijo. Ali, kot radi rečemo, nam »polnijo baterije«. Prijazno naravo komendske ravnine namreč nadaljuje gričevje, ki se počasi dviguje proti vrhovom Kamniških Alp, vključno s priljubljenim Krvavcem. Vse to ponuja nešteto priložnosti za krajše ali daljše sprehode, pohodništvo, gorništvo, kolesarjenje in še kaj. So pa v Komendi tudi ustrezni športni objekti, kot so športna dvorana, teniška igrišča in ne nazadnje znani hipodrom za ljubitelje konjeniških športov.

Opisana makroklima daje veliko možnosti, da si v tem okolju vsakdo organizira življenje po svoji meri. Dodana vrednost temu pa je mikroklima, ki obdaja posameznika in njegovo družino v izbranem bivalnem objektu ter mu omogoča boljše razmere za življenje v takih prostorih. V naselju Moj novi dom so namreč vsi objekti grajeni iz opeke z ustreznimi armiranimi vezmi in hidroizolacijo. Obod stavb je izoliran s kameno volno (16 centimetrov), v ostrešju je kameni volni dodana nova mineralna volna iz steklenih vlaken (skupno 30 centimetrov), ki ne »pozna« razpok. Jeklena strešna kritina je posipana z naravnim peskom, kar ji daje dodano kakovostno vrednost. Zunanje stavbno pohištvo s posebnim špaletnim sistemom, ki preprečuje negativne učinke toplotnih mostov, je prav tako posebnost. Ogrevanju in pripravi tople sanitarne vode s toplotnimi črpalkami zrak/voda in sončnimi zbiralniki je vedno v oporo zemeljski plin. Temu primerni sta tudi optimalna lega vseh objektov in razporeditev prostorov glede na strani neba.

Če so torej imeli pri snovanju naselja Moj novi dom v mislih energetsko varčno gradnjo (povedano v uvodu), jo zdaj z novimi tehnološkimi dognanji nadgrajujejo z gradnjo, ki ustreza nizkoenergijskim in pasivnim objektom. Vse našteto je očitno dovolj zgovoren argument za vsakega resnega iskalca svojega novega doma. To potrjujejo mnogi obiskovalci naselja, ki so si ga ogledali in v njem tudi našli svoje mesto, svoj dom. Tako je na voljo le še nekaj individualnih hiš in več stanovanj v večstanovanjskih objektih. Dovolj je zgovoren podatek, da je cena stanovanj z zagotovljeno kakovostjo bivanja več kot le konkurenčna trenutnim razmeram na našem nepremičninskem trgu. Kakovost bivanja v okolju, s katerim se prebivalci lahko poistovetijo, preprosto veliko pomeni.