Temu dejstvu posvečamo veliko pozornost tudi v podjetju Akron d.o.o., kjer izdelujemo vgradne omare z drsnimi vrati po meri. Ugotavljamo pa, da nemalokrat pri naših strankah cena ni odločujoča oziroma odločilni dejavnik pri nakupu. Ljudje smo namreč tudi kot potrošniki vedno bolj ozaveščeni, zato želimo za svoj denar iztržiti čim več. In vgradne omare z drsnimi vrati podjetja Akron ponujajo ravno tisto »nekaj več«.

Prva prednost omar podjetja Akron je dejstvo, da so vse izdelane točno po meri in projektirane za konkreten namen in uporabnika. Tako kot pravimo, da nam je obleka, narejena po meri, kot ulita, se vgradne omare dobesedno zlijejo v eno s prostorom. Popoln izkoristek razpoložljivega prostora, ki ga zapolni omara z drsnimi vrati od stene do stene, od tal do stropa, je pogosto odločilnega pomena pri nakupu, saj vsi vemo, kako dragocen zna biti vsak kvadratni centimeter. Včasih je vgradna omara tudi edina možna rešitev za prostore, ki so drugačnih mer kot serijsko pohištvo. Odlično pa se vgradne omare z drsnimi vrati vklapljajo v ambient mansard, saj lahko z njimi idealno zapolnimo prostore v vseh tistih delih, kjer se streha začenja spuščati in za navadno omaro ne bi bilo prostora.

Po meri izdelane omare z drsnimi vrati pa imajo še nekaj zanimivih lastnosti, ki jih cenijo predvsem gospodinje oziroma vsi, ki so »zadolženi« za čiščenje in vzdrževanje omar. Ker so brez hrbtišča, se za njimi ne nabirajo nečistoče, ki jih tako sovražimo, ko umikamo omare zaradi beljenja. Steno, ki predstavlja hrbtno stran vgradne omare, namreč pred montažo obdelamo s posebno pralno barvo, tako da je kasnejše vzdrževanje z mokro krpo res enostavno. Vsak kotiček omare je zaradi drsnih vrat, ki široko odpirajo pot v notranjost, enostavno dosegljiv. S sesalnikom lahko dosežemo prav vsak kot in tako učinkovito in hitro očistimo notranjost.

Pri odločitvi o nakupu vgradne omare z drsnimi vrati pa nenazadnje odločajo tudi možnost samostojne izbire pohištvenega okovja ter neskončne možnosti postavitve polic, predalov, obešalnikov ... Notranjo urejenost omare in s tem njeno funkcionalnost tako sami določamo z izbiro različnih elementov v notranjosti. Na ta način sami določamo namembnost vgradne omare, ki lahko služi kot garderoba ali pa je morda del domače pisarne. Vgradne omare so tako res »po meri«, saj namembnost določamo sami.

Veseli bomo vašega obiska v salonu Akron d.o.o. na Runkovi ul. 2 v Ljubljani.

Maša Deu, ind. oblik., svetovalka za notranjo opremo pri podjetju Akron d.o.o