Stanovanja Boklok so namenjena družinam, ki si sicer ne morejo privoščiti nakupa svojega doma. Projekt je delo družb Skanska in Ikea, ki sta oblikovali pametne bivalne rešitve. Te odlikujejo kar največ shranjevanju namenjenih površin, kvalitetni materiali in dobro načrtovana okolica hiše.

Eden izmed stanovalcev Bokloka, Hunter Donaldsson, pojasnjuje: »Hiše so bile zgrajene blizu norveškega Malma. Okolica je mirna. Veliko je otrok, ki se igrajo skupaj. Na vrt pred našo hišo sem posadil nekaj jagod, rabarbare, krompirja in druge zelenjave. Tukaj se dobro počutim.«

Do lastnega stanovanja z Ikeo

Stanovanja so različnih velikosti in merijo med 84 in 102 kvadratnih metrov. Imajo tri do štiri sobe in so namenjena družinam. V pritličju sta bivalno-jedilni prostor, v zgornjem prostoru pa spalnica in otroška soba.
Kupci si lahko modele hiš Boklok ogledajo v Ikeinih nakupovalnih centrih, in sicer ob četrtkih ter petkih med 16. uro in 20. uro. Cene stanovanjskih enot so še kar ugodne. Z njimi so zadovoljni predvsem tisti, ki si ne morejo privoščiti lastnih stanovanj.

Cene so odvisne od lokacije. Tako na primer trisobno stanovanje v velikosti 63 kvadratnih metrov stane 138.500 evrov, za 75 kvadratnih metrov veliko stanovanje pa je treba odšteti 162.500 evrov. Cene so lahko tudi višje, če si želite imeti večje stanovanje.

Za vsak model hiše ima Ikea pripravljen paket s pohištvom, ki ga odlikujejo funkcionalnost, sodoben skandinavski dizajn in seveda ugodne cene. Stanovanjske enote Boklok so bile doslej postavljene na Švedskem, Danskem, Norveškem, v Nemčiji in v Veliki Britaniji.

Galerijo si lahko ogledate tukaj.