Prostor ni tako težaven, kot je videti na prvi pogled. Nekoliko površno ste izmerili, saj menim, po skici sodeč, da je skupna širina obeh strani severne in južne stene 240 cm.

Najprej se lotimo južne stene pri vratih. Predlagam, da dimnik pokrijete s knauf steno do stropa, v dolžini 100 cm, tako da vam ostane 140 cm za omaro, ki je globoka 60 cm in sega do stropa. Na steno, ki jo boste prekrili s knaufom, boste vpeli TV-sprejemnik, morda lahko uporabite drsna vrata, kar bi zadevo bistveno poboljšalo, s tem dobite možnost kakšne poličke.

Ker imate na severni steni 135 cm visok kolenčni zid, dolžina sobe pa je 4 metre, predlagam, da to steno v celoti pregradite z dodatno (leseno) zidno omaro v globini od 40 do 50 cm. Na sredini boste umestili posteljo, na vsaki strani (2 krat 70 cm) lahko prostor izkoristite za dodatno shrambo (zaprte omarice, police ipd.), glede prostora za posteljo pa predlagam, da ga izkoristite za hrambo posteljnine in dodatno polico, ki bo služila kot police za knjige itd.

Zadevo lahko izpeljete tudi tako, da posteljo pomaknete bolj proti steni (za 15 cm), tako bodo police nekoliko ožje in bo več prostora za hojo med omaro in posteljo. Po mojih izmerah vsaj 100 cm. Če želite, lahko še vedno dodate dve manjši nočni omarici − mizici, ki pa naj bosta na kolesih, da ju boste lažje umaknili.

Na tak način boste z malo truda in veliko domišljije pridobili vsaj dve večji omarici, med posteljo in omaro, pa še površino za TV.

Darja Hughes, dipl. design. inter.