Prostor, namenjen shranjevanju oblačil, je odlično nadomestilo za klasične omare in dobra rešitev za vse tiste, ki imajo dovolj prostora. Sodobno stanovanje je predvsem zmes praktičnosti, udobja in maksimalnega izkoristka prostora. Vsi tisti, ki šele načrtujete svoj dom, razmislite o garderobnem prostoru zraven spalnice. Še boljše bo, če bo spalnico povezoval s kopalnico.

Garderobni prostor je lahko različnih dimenzij, ki so odvisne predvsem od potreb posameznika. Kar je pomembno, sta predvsem izkoristek prostora in organizacija elementov. Bolj kvaliteten prostor bomo dobili, če razmislimo o vgraditvi okna, ki bo poskrbelo za zračenje prostora. Pomislite tudi na dobro osvetlitev, dodate lahko ogledalo, mizico za ličenje in stol, desko za likanje, koš za umazano perilo, fotelj ali dvosed.

Po lastnem okusu in potrebah si oblikujte intimen prostor, ki vam bo pred odhodom na delo omogočil maksimalno udobje in prihranil čas. Garderoba ni le prostor za shranjevanje oblačil, temveč kotiček z lastno estetsko vrednostjo. Poigrajte se z barvami, materiali in možnostmi osvetlitve. V manjših stanovanjih je ta prostor lahko namenjen tudi aktivnemu preživljanju časa: je mesto za telovadbo oziroma intimen kotiček, v katerega gostje nimajo vstopa.