Red

Starodavna filozofija feng šuj navaja, da obstajajo za spalnico nekatere omejitve. Tako ni dobro, če ni pospravljena, kar pa pravzaprav ni dobro za noben prostor. Če imate v spalnici osebno pisarno, poskrbite, da bo ločena od postelje z zaveso, pregradno steno ali drugim zaslonom.

Delovna miza naj bo urejena, saj je od tega odvisno, ali bo v vaši spalnici vladala pozitivna ali negativna energija. Poleg tega je dobro, da ima pohištvo ali zaobljene ali ostre kote, mešanje oblik pa ni priporočljivo.

Barve

Barve v spalnici, ki je prostor namenjen počitku in povezovanju partnerjev, ne bi smele biti preveč intenzivne. Energija bi bila na premočna, kar bi prineslo nemir in težave v odnosih.

Predmeti in tehnologija

Pogosto so v spalnicah kotički za branje ali knjižne police. Dobro bi bilo, ko bi jih lahko premestili v drug prostor.

Kako pa je z navado, da ležimo na postelji in gledamo televizijo? Tudi ta naj ne bi bil nameščen v spalnici, saj deluje na elektriko, ki ima lastno energijo. Če televizor že morate imeti v spalnici, ga ne postavite ob zid nasproti vaše glave. Že res, da je tako prijetneje gledati televizijo, vendar potem, ko jo ugasnete, ekran lahko deluje kot ogledalo. Ogledal pa ni dobro postavljati v spalnico. V tem primeru bi bilo televizor dobro prekriti s tkanino, da preprečimo odsev.

Voda

Element vode je v spalnici lahko prisoten v obliki stoječe vode, na primer kot skodelica za cvetove. Tekoča voda, kot je na primer miniaturni vodnjak, pa predstavlja nezaželeno negativno energijo.

Cvetje

Ljudi pogosto zanima, kakšno energijo ima cvetje - jang ali jing - ter ali ga je dobro imeti v spalnici. Cvetje ima nevtralno energijo in lahko škoduje le alergikom.

Postelja

Postelja je najpomembnejši del spalnice, zato je zelo pomemben tudi njen položaj v sobi. Postavimo jo tako, da bo vzglavnik ob steni ali drugi ravni površini. Pazite, da za njim ne bo odprtega prostora. Postelja naj ne bo postavljena neposredno v smeri vrat: ko odpremo vrata sobe, ta ne bi smela ponuditi pogleda na ležišče.