Presenečeni boste, kako lahko je ubežati pred sivim vsakdanjikom, ne da bi pravzaprav kamorkoli odšli. V starejših hišah boste z lahkoto našli sobo, podstrešje, prostor pod stopnicami, nišo ali kaj podobnega, v novem stanovanju pa bo lastno »svetišče« treba izoblikovati.

Intimni kotiček je lahko kakršnihkoli dimenzij; opremite ga z najljubšimi stvarmi, barvami, privoščite si predmete, po katerih hrepenite, postavite si na predalnik fotografije ljudi, ki jih imate radi, ne pozabite pa niti na mehke odeje ali najljubšo glasbo. Poskrbite, da bo tam vse, kar vam nekaj pomeni oziroma bogati vašo osebnost.

Če radi berete, si privoščite dobro osvetlitev in udoben naslonjač, mizico, da boste nanjo lahko odložili osvežilno limonado ali skodelico dobrega čaja. Če so vaše sanje topla, peneča kopel, potem prižgite svečke v kopalnici, vstavite najljubši plošček z glasbo in si v kad natočite toplo vodo, v katero ste dodali penečo kroglo in zelišča.

Če hrepenite po potovanju, si ga privoščite ali pa pojdite le v bližnji gozd in si med dišečo praprotjo naberite novih moči. Vsak posameznik ima lastne želje in potrebe po prostoru ter lastnini, pomembno je, da odkrijete, kaj vas osrečuje in vam polepša dan. Kajti le, če boste srečni, bo življenje popolno.