Stensko ogrevanje spada v nizko temperaturni sistem ogrevanja, pri katerem se vzpostavi temperatura od 30 do 50 stopinj Celzija. To je dovolj, da je temperatura v stanovanju stalno izenačena. Nekateri sistemi omogočajo tudi povezavo talnega in stenskega ogrevanja.

Klasični radiatorji so v preteklih letih dobili močno konkurenco na področju talnega ogrevanja, zato postajajo tehnično vse boljRadiatorji: iz grdih račk v stilno oblikovane labode nenehno razvijajočega se trga. Nizko temperaturni način ogrevanja in novosti na področju oblikovanja so ta grelna telesa spremenila iz grdih račk v stilno oblikovane labode.

Samo prostor brez velikih temperaturnih razlik je udoben. Radiatorje so dolgo praviloma nameščali pod okna, da so tako ublažili hladen, zunanji zrak. Uporaba oken s toplotno izolacijo je problematiko postavila v drugi plan, zato lahko radiatorje namestimo kjerkoli. Mesto pod oknom pa je še vedno eno boljših, še posebno takrat, ko se dalj časa zadržujemo v bližini steklenih površin.