Na obeh straneh lahko izkoristimo prostor ob steni tik do vrat; ne more se niti zgoditi, da bi vrata pri odpiranju koga poškodovala. Vratno krilo ob spodnjem robu ne potrebuje vodil. Taka vrata so predvsem zelo primerna v majhnih prostorih in tam, kjer bivajo gibalno omejene osebe. V prostoru s takšnimi vrati je več prostora. Pogosto se za tak način odpiranja odločimo pri prenovah, kadar z dodatnimi stenami pregrajujemo obstoječe prostore.

Vrata Eclisse (Kalcer)  peresno lahko drsijo v steno, odpirajo sobe in dramatično spreminjajo mišljenje o prostoru. Podboji se izdelujejo v več dimenzijah. Eclisse lahko vgradimo v zidano in mavčnokartonsko steno. Drsno vodilo vratnega krila je snemljivo tudi po končani montaži in tako omogoča kasnejše dodelave, ki omogočajo električno-senzorsko odpiranje, sinhrono zapiranje ter odpiranje dvokrilnih vrat in avtomatsko zapiranje.

Dvokrilna vrata izberemo takrat, ko je treba prostor optično povečati. Za dvoje sosednjih vrat lahko izberemo podboj, pri katerem se krili skrijeta v osrednji del med njima. Tako elegantno rešimo nastalo situacijo.

Drsna vrata so nam v pomoč tudi v primeru, ko nimamo dovolj prostora za odpiranje v steno. Takrat izberemo podboj za preklopna vrata, kjer se vratno krilo samo delno potisne v steno, preostala polovica pa se odpre v prostor.