Vsekakor imate možnost, da ustvarite luksuzen prostor, vsaj kar zadeva prostornino, saj imate na razpolago skoraj 80 kvadratnih metrov, kar je seveda čudovito.

V predsobi sem vam umestila večjo vgradno tridelno garderobno omaro do stropa, na koncu ob vznožju kuhinjske stene pa še dve ožji in eno globoko omaro, ki služijo predvsem čistilom, sesalcu, za hrambo brisač in podobnemu. Predlagam, da položite po tleh kamen v dveh barvah, nekakšen sredinski vzorec v takšni obliki, da bo prostor optično skrajšal.

Takoj na desno stran je vhod v master spalnico, iz katere sta speljani sobna omara in nato kopalnica. Kopalnica poleg dvojnih umivalnikov vsebuje še nekoliko večjo prho, infrasavno, banjo in pralni stroj, ki ga lahko ločite od drugih elementov s kakšno vmesno pregrado in policami. Če ne bi želeli savne, lahko v kopalnico umestite dodatno stranišče. Tega sem za zdaj v kombinaciji z bidejem umestila samo v manjšem WC.

Vhod v dnevne prostore poteka skozi dvojna drsna steklena vrata, na levi je dnevni kot, na desni pa jedilnica z nekoliko večjo jedilno mizo. Ob steni sem predvidela še nekoliko daljšo in nizko servirno omarico, tako da bo z mizo skladna po velikosti in obliki. Opazili boste, da sem za sedežno garnituro umestila vgradne police, ki segajo nekako do višine 220 centimetrov in so globoke 30 centimetrov. Ta poseg zelo priporočam, saj je prostor velik in na vsak način za ustvarjanje ravnotežja potrebujete tudi kakšen višji element, ki tudi sicer daje dnevni sobi dodatno vsebino.

Kuhinja je umeščena za dimnik, a je še vedno delno odprta, da občutek ni utesnjen. V njej je dovolj prostora za dve večji vgradni omari in vgradno pečico s precej delovnega prostora.

Darja Hughes, dipl. design. inter.