Otroška soba je zelo posebno mesto vsakega doma, zato naj izraža interese vaših otrok. Izberite zabavne dekoracije in zanimivo pohištvo, ki naj ne bo nujno tradicionalnih oblik in barv. Otroška soba namreč prenese več barvitosti in nenavadnosti kot drugi prostori.

Zakladi in zbirke

Otroci obožujejo sobe, ki odražajo njihove hobije in značaj. Čeprav jim ne morete prinesti živih žab in velikanskih pajkov, so pirati, pravljični junaki, lutke in letalske teme dobri nadomestki. Pustite otroku v sobi prostor, kjer bo lahko shranjeval svoje zbirke, ki so lahko osrednja točka sobe. Naj bodo barve in motivi nenavadnih zbirk navdih za barve sten, posteljnine, umetniška dela, vzorce in podobno.

Spodbujajte umetnost

Tako kot otrok ceni glasbo že v najzgodnejših letih, se lahko nauči prepoznati tudi ljubezen do umetniških del. Če imate morda lepo sliko, za katero v stanovanju ne najdete primernega prostora, jo obesite v otroško sobo. Čudovite Monetove vodne lilije bodo prinesle vedrost in spokojnost, dramatična Warholova grafika pa dramatično razpoloženje.

Spomini

Imate morda oblačilca ali predmete iz vaše mladosti? Vključite jih v otroško sobo kot čudovit vir barv in spominov. Izdelajte sliko in vanjo vstavite droben predmet ali sešijte pregrinjalo iz kosov oblačil. Naj otroška soba tudi vam prikliče spomine na otroštvo.

Spominki s potovanj

Ti so vedno zabavni in se pogosto dobro vključijo v opremo otroške sobe: fotografije ladij, zmaji s Kitajske, babuške iz Rusije ali viseča mreža s Havajev. Dobrodošle so tudi barvne sheme po vzoru toskanskih vil v mešanici zlatih in zemeljskih tonov ali sončne barve Provanse, ki bodo všeč otrokom vseh starosti.

Pravljični junaki

Na internetu lahko najdete slike večnih otroških junakov ali pa se podate na bolšji sejem in pobrskate za nalepkami, karticami, ovojnim papirjem ter fotografijami, ki bi se dobro podale v otroško sobo. Uokvirite jih in obesite; tako boste dobili središčni prostor sobe, kar bo všeč tudi otroku. Poskrbite, da bo imel vaš malček na voljo dovolj knjig ali zgoščenk in bo lahko silake, vile, živali in velikane, ki krasijo njegove stene, tudi natančneje spoznal.

Starinski kos pohištva

Številni ljudje še vedno hranijo kakšen kos pohištva iz otroštva. Zabavno je imeti v kotu nove otroške sobe postavljeno starinsko posteljo. Staro omaro vaše babice lahko prebarvate in ji podarite povsem nov videz. Izberite barvni odtenek, ki bo predmet povezal s preteklostjo, ali pa ga s pomočjo barve naredite povsem sodobnega.