Telovadnica, oblikovana po lastnih željah, je ključ, ki vodi do oblikovanja vsakodnevnih navad, povezanih s športno aktivnostjo. Dobro osvetljeno in privlačno telovadno okolje vas bo hitreje pritegnilo in ga boste pogosteje uporabljali. Prostor, namenjen telovadbi, je povsem nekaj drugega, kot če morate telovadno orodje najprej poiskati v stanovanju, ga prej postaviti in šele potem ga lahko začnete uporabljati. To vam lahko že na izhodišču odvzame precej volje in energije.

Trendi

Eden izmed trendov na področju telovadnic je postavitev domačega »spa centra«. Ni vam treba kupiti vseh dragih naprav in posebne podloge za izvajanje gimnastičnih vaj. Izberite neopremljeno sobo v pritličju, tako vam telovadnega orodja ne bo treba nositi po stopnicah. Navsezadnje, le kdo si želi med gledanjem televizije poslušati nekoga, ki poganja sobno kolo?

Opremo izberite premišljeno in telovadno območje opremite počasi. Najprej ustvarite osnovo in glede na proračun dodajte telovadna orodja. Izberite le takšna, ki jih boste tudi uporabljali. Med njimi naj bodo tako naprave za srčno-žilno vadbo kot naprave za moč.

Prednosti in slabosti domače telovadnice

Kupite kvalitetno opremo, ki se vam bo dolgoročno obrestovala. Poceni vadbene naprave se hitro obrabijo in ne nudijo enako zadovoljive vadbe kot boljše. Na steno obesite televizor, prek katerega boste tudi med vajo lahko spremljali najljubše oddaje in novice. Prostor opremite z avdio napravo, saj je prav glasba lahko eden izmed glavnih motivacijskih elementov vadbe.

Najpomembnejši pa je vsekakor videz telovadnice. Opremite jo tako, da bo vabljiva in zanimiva. Uporabite svetle barve, ogledala, stenske nalepke in motivacijske posterje. Dobrodošel motivacijski element pa so lahko tudi vaše fotografije.