Več kot 60 odstotkov plošč DVD in Blu-ray s filmi podpira filmski format 2,39:1. Zato izjemno široki televizorji omogočijo prikazovanje filmov brez nezaželenih črnih robov in izgube slike. Vrhunski televizorji Cinema 21:9 ponujajo 56-palčni izjemno širok zaslon s funkcijo Ambilight Spectra 3 in tehnologijo Perfect Pixel HD Engine za še bolj kinematografsko doživetje. Poleg tega pa lahko s storitvijo Net TV uživate v najboljših spletnih straneh.

Televizorji Cinema 21:9 so zasnovani za filme. Kaj pa programi, ki niso posneti v formatu 21:9? Lahko ste brez skrbi, saj jih napredna tehnologija za prilagajanje oblike enostavno in skoraj neopazno prilagaja zaslonu. Sliko neprekinjeno analizira, pri čemer robove slike progresivno razširja v format 21:9. Videli boste le, kako slika brezhibno zapolni vsako slikovno piko pred vami.

Televizorji Cinema 21:9 lahko prav tako prikazujejo bolj običajne posnetke formata 16:9 iz virov, kot so televizijsko oddajanje, igre ter plošče DVD in Blu-ray. Vrhunska tehnologija za samodejno prilagajanje oblike omogoča prilagajanje vseh virov vašemu zaslonu brez vidnih črnih robov. Seveda pa lahko to vsebino gledate tudi v izvirnem formatu. Ponekod so na voljo televizijske oddaje v tradicionalnem formatu 4:3. Na televizorjih Cinema 21:9 lahko videoposnetke po želji prilagodite razmerju višina/širina 16:9 za najboljše doživetje ob gledanju.

Philipsov televizijski aparat Cinema 21:9 je prejel nagrado EISA za najboljši inovativni izdelek v letih 2009 in 2010.