Slavni "slovenski zet", ki je poročen z nekdanjo slovensko manekenko Melanijo Knavs, je dejal, da se je za sodelovanje z Rogaško odločil zaradi kakovosti izdelkov, nekaj dobrih besed pa je v prid Rogaški dodala tudi njegova soproga, ki naj bi si izdelke Rogaške ogledala v prihodnjih dneh. Dodal je, da je že naročil nekaj izdelkov, in sicer za svoje hiše in za svoje letalo.

Pod Trumpovo blagovno znamko

Trumpova organizacija je že septembra napovedala dogovor s podjetjem Rogaška za izdelavo prodajo zbirk kristalnih izdelkov za dom in tudi drugih pod znamko Trump Home & TrumpTM Crystal Gifts. Rogaški kristal za dom in za darila je v sredo, ko je Trump skupaj z direktorjem Rogaška USA Bojanom Leskovarjem uradno prerezal trak pred sodelovanjem, šel uradno v prodajo v okvirju posebnega sejma namiznega pribora, posod in okrasja (table-top).

Rogaška na podoben način sodeluje tudi z blagovno znamko nekdanje manekenke, filmske igralke in fotomodela Kathy Ireland. "Ta znamka je v ZDA zelo znana," je povedal Leskovar in dodal, da gre za program, ki je bolj namenjen gospodinjstvu.

Cene od 25 do 600 dolarjev

Izdelke Rogaške, tako pod Trumpovo blagovno znamko kot tudi pod lastnim imenom, bo kmalu mogoče kupiti v večjih trgovinah po ZDA, kot so veriga Macy's, kasneje pa tudi v Sloveniji in drugje po svetu. Pogodba o sodelovanju je podpisana za pet let, cene izdelkov pa se gibljejo od 25 do 600 dolarjev.

Oblikovalka Nina Malovrh, ki je s podjetjem Donalda Trumpa sodelovala pri pripravi kolekcije izdelkov, je dejala, da je šlo sodelovanje bolj gladko, kot so pričakovali. "Trump ima ogromno posesti in smo se odločili za vsako narediti ustrezen dizajn," je povedala. Naredili so šest zbirk kristalnih izdelkov, ki so že v prvem poskusu ustrezale šestim Trumpovim hišam oziroma stanovanjem.