Načrte za gradnjo objekta, imenovanega v angleščini Shopping Pillow Terraces (slovenskega imena nam ni uspelo izvedeti), smo si skupaj z opisom ogledali na spletnih straneh, ki poročajo o arhitekturnih dosežkih. Tu poročajo, da bodo v kompleksu stanovanja, butične prodajalne in restavracije. Sedemnadstropna zgradba (najnižje nadstropje je pod zemljo) je umeščena med park v Knafljevem prehodu in Čopovo ulico, ki bosta povezana s pasažo. Spodnja štiri nadstropja so rezervirana za nakupovalni center in lokale, zgornja tri pa za stanovanja.

Kompleks je oblikovan v terasah, ki bodo ponujale enkraten pogled na stari del mesta in Ljubljanski grad. Spodnja velika terasa je zasnovana kot kavarna na prostem, zgornje terase pa pripadajo stanovanjem. Terase imajo svojevrstno zeleno »oblazinjenje«, po katerem je zgradba dobila ime - ograjo iz kovinske mreže organske oblike, v kateri bo zelenje. Tako kot moda se bo tudi stavba spreminjala z letnimi časi. Pozimi bo srebrna in prekrita s snegom, poleti pa bo zelena in cvetoča.

Naročnik projekta na 5.474 metrih prodajnih in 3.222 metrih stanovanjskih površin je podjetje LE nepremičnine, proračun zanj pa znaša 20 milijonov evrov. Kompleks bo zgrajen iz kovine in ojačanega betona, zunanji ovoj pa iz kovine, kamna, stekla in rastlinja. Arhitekturne načrte je prispevala projektna skupina Ofis Arhitekti v sestavi Rok Oman, Špela Videčnik, Janja del Linz, Janez Martinčič, Katja Aljaž, Andrej Gregorič in Verena Šmahel.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.