Sejem 100 % Design je v primerjavi s podobnimi dogodki poseben, ker je razmeroma majhen. Tu ni velikih imen in večnacionalnih korporacij, razkošnih razstavnih prostorov in glamurja. Prav tako ni brezimnega dizajna in prevečkrat videnih stvari – pravzaprav sploh ni slabega dizajna. Vsi razstavljeni izdelki so prestali strogo selekcijo, glavni merili pa sta inovativnost in dober, še ne viden dizajn.

Če bi med več kot 4000 razstavljenimi predmeti morali izpostaviti trend razvoja stanovanjske opreme, bi bila na prvem mestu trajnostni razvoj in uporaba recikliranih materialov, medtem ko je oblika, kot se zdi, popolnoma nepomembna. Na sejmu je bilo namreč enako število retro pohištva v slogu moderne, uporabnih predmetov brez dekorativne vrednosti, kot figurativnih okrasnih izdelkov z elementi kiča.

Med oblikovalci je zavidljivo število posebno pozornost posvetilo zelenemu dizajnu ter recikliranim in ekološkim materialom, kot so kamen, pluta in najsodobnejši korian, ter okolju prijaznim tkaninam, s katerimi prekrivajo tapecirano pohištvo. Oglejte si nekaj primerov preoblikovanja stanovanjske opreme v inovativne aplikacije z uporabo ekoloških materialov, ki so jih predstavili na sejmu.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.