Do vzorčnega stanovanja v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka je mogoče priti z dvigalom ali po stopnicah. Protivlomna vrata se odprejo v predsobo, opremljeno s sestavom Golf italijanskega proizvajalca Colombini: veliki garderobni omari so pripojeni široka površina s številnimi obešalkami za odlaganje oblačil in dva predala.

Od tu pot na desno vodi v kuhinjo Joy italijanskega proizvajalca Alta Cucine. Kuhinjsko pohištvo v rdeči barvi visokega sijaja dopolnjujejo bela tehnika slovenskega proizvajalca Gorenje, napa italijanskega proizvajalca Technowind, voda pa se v kuhinjsko korito slovenskega proizvajalca Kovinoplastika Lož steka iz armature Roxy Alveus. Na drugi strani delovnega pulta v družbi štirih stolov Star italijanskega proizvajalca Arrital stoji jedilna miza Regolo s stekleno ploščo, prav tako italijanskega proizvajalca Effezeta. Le korak stran se bohoti sedežna garnitura Flori slovenskega proizvajalca Tom v snežno beli barvi, ki se skupaj z lično nizko klubsko mizico italijanskega proizvajalca Miniforms spogleduje s pohištvom dnevne sobe Joy, odetim v enake barvne odtenke kot kuhinja; nizek regal z LCD televizorjem LG in DVD predvajalnikom Hyundai dopolnjujejo široki predalniki, nad njim pa so na steno pritrjene prostorne omarice.

Iz dnevne sobe se pogled odpira na zastekleno teraso, ki ponuja razgled izza mize Vienna, obkrožene s štirimi stoli iz umetnega ratana bele barve. Neposredno s terase je vhod v fantovsko mladinsko sobo Eresem Volo v živahni oranžni barvi italijanskega proizvajalca Colombini. Že smo nazaj na hodniku, kjer nas, preden zavijemo po stopnicah v gornje prostore, pričaka kopalnica v rjavo-beli kombinaciji in opremljena s pralno-sušilnim strojem Bosch. Ker sta v stanovanju dve kopalnici, je nemoteno namakanje v veliki kadi sedaj povsem izvedljiva oblika sproščanja.

Vrh stopnic nas na hodniku gornjega nadstropja pozdravi ogromna garderobna omara Vitalyty Dream z velikimi drsnimi vrati z učinkom ogledala italijanskega proizvajalca Colombini. Zavoj na levo nas pripelje v dekliško mladinsko sobo Eresem Volo v poživljajoči rumeni barvi, prav tako proizvajalca Colombini. Naravnost po hodniku pa pot vodi v spalnico Vitalyty Dream italijanskega proizvajalca Colombini, od koder se prostor odpira na prostran balkon.