Ravne linije, ki so prevladovale v prejšnji ureditvi, lahko nadomestite s krogom, ki se ponavlja v vseh elementih. Za osnovo sem uporabila polkrožni zaključek nadstreška; navidezni center kroga nadstreška se ponovi v liniji stopnic, drug krog pa se nadaljuje v atrij. Zaključen je z nizkim parapetom za sedenje. Sredi kroga je okrogel kamin, sestavljen iz štirih delov, dva dela služita kot kurišče (za plin in žar), druga dva pa sta namenjena odlagalnim površinam. Namesto kamina si lahko omislite večjo okroglo mizo, ki ima na sredini kurišče. Malce pobrskajte po medmrežju, našli boste različne rešitve. Lahko se odločite le za mizo; v tem primeru naj bo žar prenosen.

Zelenjavnemu vrtu se ni treba odreči, atrij je namreč z zasaditvijo vizualno ločen od njega in od okolice. Nekaj kvadratnih metrov trate se ne splača kositi, zato bo vsa druga površina zasajena, če želite vzdrževanje še poenostaviti, grede pokrijte z lubjem. Dejansko je zasaditve malo, namesto lubja lahko zasadite zelišča in pokrovne trajnice.

Če tudi vi želite, da vam v naši rubriki svetujemo, pošljite na naš naslov vprašanja s čimbolj izčrpnim opisom, merami in fotografijami. V vsaki številki bomo odgovorili na eno izmed vprašanj, ki bo zanimalo čimveč bralcev.

Simona Klokočovnik