Luksuzni gradbeni podvigi, ki so nastali še pred splošno finančno krizo, dosegajo vrtoglave cene. Najcenejše vile so vredne okrog 20 milijonov dolarjev, za najdražjo pa lastnik zahteva kar 100 milijonov dolarjev. Gre za hišo v Windmereju na Floridi, ki je bila postavljena za Davida Siegela, izvršnega direktorja podjetja Westgate Resorts. Stavba je nedokončana, a njena površina kljub temu obsega zavidljivih 8000 kvadratnih metrov. Načrtovanih je bilo 13 spalnic, 23 kopalnic, glavna kuhinja in deset manjših ter trije razkošni bazeni.

Siegel je nedokončano stavbo pripravljen prodati za 75 milijonov dolarjev, dokončano pa za 100 milijonov dolarjev.

Palm Beach

Vila v floridskem Palm Beachu je zgrajena po vzoru francoskih baročnih dvorov. Njena površina meri razkošnih 2500 kvadratnih metrov, hiša pa je v lasti predsednika podjetja Addison Development, ki jo prodaja za 84 milijonov dolarjev. Osem sob je preurejenih v spalnice, devet je kopalnic, hiša ima ogromen bazen, posebno hišo za goste in parkirišče, ki lahko sprejme kar 50 avtomobilov.

V mediteranskem slogu zgrajena vila v Palm Beachu je prav tako last podjetja Addison Development. Razprostira se v treh nadstropjih in meri 1950 kvadratnih metrov. Postavljena je tik ob Atlantskem oceanu, zato ima čudovit pogled na morje. Devet spalnic, osem velikih kopalnic in dve manjši, dragoceni materiali in drugi detajli so bili ocenjeni na 47.500 milijonov dolarjev.

Beverly Hills

Za vilo na slavni ulici Sunset Boulevard na Beverly Hillsu bi njen lastnik C. Frederick Wehba Sr., ustanovitelj Bentley Forbes Group, ki se ukvarja s prodajo nepremičnin, rad iztržil 68,5 milijona dolarjev. Hiša ima devet spalnic, 13 kopalnic, bazene, tenis igrišča, fitnes, in savne. Razprostira se na 3300 kvadratnih metrov površin.

Gradnja je trajala štiri leta in je bila končana letos. Lastnik je v njej želel prierjati zabave za različne priložnosti, vendar se je kasneje premislil in jo zdaj prodaja.

New Jersey

Richard Kurtz, izvršni direktor družbe Camson Corporation, je hišo, veliko 2800 kvadratnih metrov,  v New Jerseyu zgradil za svojo družino. Notranjost sestavljajo 12 spalnic, 15 velikih kopalnic in štiri manjše, notranje košarkaško igrišče, bazen in teniško igrišče. Vila, ki je postavljena v bližini hiš, v katerih živita igralec Chris Rock in pevka Britney Spears, je ocenjena na 68 milijonov dolarjev in velja za najdražjo v New Jerseyu.

Aspen

V zadnjih dveh letih so na območju razkošnega smučišča Aspen v Koloradu zgradili veliko luksuznih hiš. Najdražja na Ridge Roadu je na prodaj za 35 milijonov dolarjev. Sestavlja jo šest spalnic, pet velikih in tri manjše kopalnice, kinodvorane, vinska klet in velike garaže. Ne manjka niti posebna hiša za goste, ki ima pet spalnic, prav toliko kopalnic in veliko garažo.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.