To ni navadna omara, v kateri se preveč oblačil stiska na premalo površinah. Morda ji je malce podobna vgradna omara. Če spadate med tiste, ki jim omare pokajo po šivih, je za vas pravšnja garderobna soba. Ta omogoča številne možnosti shranjevanja in razporejanja oblačil, da lahko v naglici najdete želen kos oblačila hitro in brez posebnih naporov.

Garderobna soba je navadno dovolj velika, da se po njej sprehodite. Postavitev pohištva garderobne sobe navadno zavzame dve ali tri stene, odvisno od prostora. Vanjo lahko namestite stojala za pokrivala in jakne, drogove za obešanje plaščev, oblek, kril, srajc, hlač, kravat in pasov, police za puloverje, majice, čevlje, po želji tudi knjige, predale za perilo in nogavice, lična držala za nakit...

Da pridobite dodatne površine za shranjevanje oblačil in čevljev, vanjo namestite še kose pohištva, ki so vam drugje v napoto. Odveč ne bodo niti ogledala in luči, saj je mogoče garderobno sobo uporabljati tudi kot oblačilnico in slačilnico, zato vanjo postavite košaro za umazano perilo.

Čeprav na trgu lahko izbirate med široko ponudbo pohištva za garderobne sobe, naj bodo v prvi vrsti vaše potrebe tiste, ki bodo škarje vaši domišljiji pri krojenju tega posebnega prostora.