Marsikdo se težko pripravi do tega, da bi vstal iz tople postelje. Drugi si po prvem zvonjenju budilke privoščijo še krajši dremež, ki pa se včasih spremeni v še eno "rundo" spanja. Statistika namreč govori, da 40 odstotkov ljudi, ki uporabljajo budilko, pritisne tipko dremež več kot enkrat. In potem zamudite v službo. Zveni znano?

clocky_alarm_clock_pictures.jpg

Budilka Clocky vas prisili, da vstanete. Dovoli vam, da le enkrat pritisnete tipko za dremež. Že ob naslednjem zvonjenju pa brez skrbi z višine največ en meter skoči z omarice, mize ali postelje in se odpelje na drugo stran sobe, s čimer vas prisili, da vstanete. Premika se lahko po parketu ali preprogi, tako da ni treba računati, da bo obstala na mestu. Pogon koles sicer lahko izključite, vendar vam tega, če res ne želite zaspati obveznosti, ne svetujemo!

Za prebujanje v stilu poskrbi zvok budilke – Clocky posnema zvok robota R2D2 iz znanstvenofantastičnega filma Vojna zvezd. Dodajmo še, da je zaslon budilke osvetljen, izbirate pa lahko med tremi barvami ohišja: kremno, svetlo modro in rožnato. Vsekakor domiselna in zelo uporabna napravica.

Videoposnetek si oglejte tukaj.