k1.jpg

Ena izmed klasičnih idej je postavitev knjižnih polic od stropa do tal. Ta rešitev morda ni ravno najbolj praktična, saj lahko do knjig na višjih policah dostopamo le s z lestvijo, stolom, pručko... Pozorni pa moramo biti tudi na knjige, ki bi lahko padle z vrhnjih polic.

k2.jpg

Organizacija knjig na policah je lahko pravi umetniški projekt. Apartment Therapy je predstavil svojo idejo, ki pa jo lahko z okrasnim papirjem, lepilom in barvami za les priredite po lastnem okusu in potrebah. Potrebovali boste staro omaro s policami. Notranjost prelepite z dekorativnim barvastim papirjem in police prebarvajte z eno izmed dopolnjujočih se barv. Prav tako se z barvo lotite tudi sprednje strani oziroma okvirja omare in ga prebarvajte v enega izmed odtenkov, ki jih najdete na uporabljenem dekorativnem papirju.

k3.jpg

Pri Single Speed Designu so oblikovali knjižne police z navzgor ali navzdol zaobljenimi robovi in jih na steno pritrdili povsem poljubo.

k4.jpg

Oblikovalci podjetja Wokmedia soželeli pričarati vtis vejevja, ki je prebilo stene. Idejo so našli med potovanjem po Šri Lanki. Police niso namenjene le knjigam, temveč jih lahko uporabite, kot vam narekuje domišljija.

k5.jpg

Če imate radi ekstravagantno pohištvo in detajle, so police v obliki črk Pietra De Leeuwa kot nalašč za vas. Mladi industrijski oblikovalec je za izhodišče vzel abecedni kaos in ga razporedil po steni. V ravne, prisekane, zaobljene in okrogle linije črk lahko postavite knjige in druge drobnarije, na kakšni izmed črk pa lahko tudi posedite.

k6.jpg

Norveška oblikovalka Amy Hunting je idejo za svoje knjižne police našla v ekološkem načinu bivanja. Uporabila je kar dvajset različnih vrst lesa, ideja pa je povsem preprosta. Police so izdelane iz lesnih ostankov parketa, izdelujejo pa jih v eni izmed švedskih tovarn.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.