SmarSofa ni samo zofa, ki jo je mogoče z izvlečenjem blazine spremeniti v sedežno garnituro, kot je videti na prvi pogled. Vključuje namreč vgrajen hladilnik z daljinsko vodenimi vrtečimi se hladilnimi pladnji. S pritiskom na gumb se pladnji s pripravljenimi prigrizki dvignejo na želeno višino – kot nalašč za zapečkarje, ki se jim med gledanjem televizije ali pogovorom s prijatelji ne ljubi do hladilnika.

gorenjesmarsofa_3.jpg

Kreativna direktorica in članica Gorenjeve oblikovalske skupine Lidija Pritržnik je uporabila pametno mizo SmarTable, ki jo je zasnoval Janez Smerdelj, in jo vdelala v mehko zofo, ki jo lahko prilagodimo po želji. Uporabljamo jo lahko kot klasično zofo, počivalnik ali kot sedežno garnituro z izvlečno blazino. Izdelana je iz svetlečega ali mat ogrodja iz mediapana ali zloščenega kerrocka v kombinaciji s prevleko iz izbranega usnja ali blaga.

smartable.jpg

Gorenje je berlinski sejem izkoristilo tudi za predstavitev nove različice mize SmarTable, ki je premiero doživela lani. Unikatna miza v cilindričnem stojalu vsebuje daljinsko voden hladilnik. Ker tudi v Gorenju mislijo in delajo zeleno, so pametno mizo prekrili z odejo iz zelene trave, tako da se popolnoma sklada z naravnim okoljem.