Najprej se prepričajmo, ali smo v kopalnici zaprli vodo. Nekajkrat potegnimo vodo, da izpraznimo kotliček in z gobico pobrišimo še zadnje kapljice tekočine. Odvijte tesnila in odstranite kotliček. Preglejte, ali so morda kakšni deli zarjaveli in bi jih bilo treba zamenjati.

Odstranite školjko in preverite ali je pri odtoku treba zamenjati cevno objemko. Namestite straniščno školjko, pri tem pa pazite, da stoji pravokotno na zadnjo steno. Odtočni lok povežite z odtočno cevjo. Stranišče montirate z dvema vijakoma, ki ju podložite s plastično podložko, da preprečite poškodbo keramike. Preden školjko dokončno pritrdite, na njeno spodnjo stran nanesite sanitarni kit, da izravnate morebitne nepravilnosti ploščic.

Izplakovalni kotliček s tesnilom postavite na straniščno školjko ali pa ga montirajte na steno in ga s cevjo za dotok vode povežite z WC-jem. Navoj kotnega ventila ovijte s trakom iz konoplje ali teflona in ga privijte v napeljavo. Nato z vezno cevjo izplakovalni kotliček priključite na kotni ventil. Montaža pokrova je s pomočjo pritrdilnih elementov, ki jih dobite ob nakupu nove školjke, povsem enostavna.

Odprite vodo in pustite, da napolni kotliček. Naj majhna količina vode steče v stranišče, da preverite, ali je bila montaža uspešna.