Psi obožujejo igro na prostem. Preprosta žogica ali frizbi je za psa to, kar je za človeka računalnik. Pes v igri z žogo ali gumijastim tulcem razvija sposobnosti lovljenja, iskanja, utrjuje si ustne mišice in dlesni ter je vesel, da lahko s skoki in prevali zabava svojega lastnika.

V naravi in mestu pes spoznava zvoke in vonje, na podlagi katerih se uči in izgublja strah pred okolico. Spodbujajmo psa k učenju, vzemimo ga s seboj na vlak, v avto ali po opravkih. Utrudimo ga z igro in sprehodi. Aktiven pes bo zadovoljen, lep, pameten in ne bo imel težav s težo.

Mačke se rade skrivajo in lovijo

Mačke imajo rade interaktivne igrače, kot je na primer igrača Kitty Flicks, ki jo naravnost obožujejo. Rade gledajo skozi okna, zato poskrbite, da bodo čista, tako bo lahko vaša ljubljenka imela nemoten pogled na vrt.

Kosmatinke imajo rade tudi najrazličnejše poligone z valji, v katere se lahko skrijejo, preprosto igračo za plezanje pa lahko izdelate tudi doma. Debelejšo cev ovijte z vrvjo - mačka si bo lahko na njej brusila kremplje in izvajala plezalne vragolije. Tudi preprost klobčič volne je za majhno mačko lahko zanimiva igrača.