Svetujemo vam, da ne kupite že izdelanega paketa pisarniškega pohištva z ujemajočimi se mizo, stolom, omaro in predalnikom. Ti elementi so ponavadi preveč masivnih oblik in zato je lahko prostor hitro videti prenapolnjen. Razsvetljava pisarne naj bo preprosta in varčna. Najverjetneje v hiši že imate primerno namizno svetilko, sicer kupite luč v majhni trgovini, v supermarketih lahko namreč včasih zanjo odštejete celo bogastvo.

Izogibajte se spreminjanju doma v impresivno pisarno, kaj hitro je vse skupaj lahko videti bizarno. Dom naj ostane dom in veseli bodite, da lahko del le-tega namenite pisarniškim opravilom. 

Pisarna naj bo prijeten in miren prostor

Obesite na stene, kar želite; naj ne bo vaša pisarna videti preveč formalno. Izbiri stola namenite največ pozornosti. Naj bo udoben in zasnovan tako, da daje dobro oporo, tako hrbtu kot rokam, ter je dobro oblazinjen. Namenite nekaj pozornosti tudi dekoraciji prostora, okrasite ga z umetniškimi deli, lončnico ali osebnimi fotografijami. V takšnem okolju bo delo prijetnejše.  

Ne dovolite, da je vaša pisarna blizu izvora hrupa. Pri delu namreč potrebujete mir, da lahko nemoteno opravite tudi daljši telefonski pogovor. Dobro je torej, da ima prostor namenjen delu, nameščena vrata.  

Pisalna miza temne barve ni primerna, saj je preveč neopazna in se hitro stopi z ozadjem. Svetle barve so boljše, saj mizo poudarijo in jo postavijo v ospredje, saj gre za osrednji delovni prostor pisarne.  

Izdelajte si urnik delovnega časa

Poslovni partnerji naj vas kličejo na službeni telefon in ne na domačo telefonsko številko, tako boste v prostem času ohranili nekaj zasebnosti. Dobro je tudi, da si izdelate urnik delovnega časa in se  poskušate v tem času držati reda in discipline. Le tako bo delo na domu hitro in učinkovito, drugače tvegate, da se vam delo raztegne čez ves dan. 

Ne dovolite, da vam plitek žep prepreči ureditev prijetnega delovnega prostora z osebno noto, kjer vas dejstvo, da pravzaprav delate, ne bo motilo.