Lastno stanovanje naj bo povsem drugačno od tistega, v katerem ste živeli s starši. To pomeni, da premislite o oblikah pohištva, ki naj bo kar najbolj razgibano, drugačno in privlačno. Če imate velika okna ali teraso, lahko enega izmed kotičkov namenite vzgajanju zelenjave pod domačim oknom. Osredotočite se predvsem na pozitivne strani novega domovanja in poskušajte s pravilnimi potezami potegniti kar največ iz vašega prostora.

stan1.jpg

Če imate majhno stanovanje, boste morali pri opremljanju upoštevati nekaj osnovnih načel. Najbolje bo, če boste stene prebarvali v pastelne ali smetanasto bele odtenke. V stanovanje postavite le pohištvo, ki ga nujno potrebujete, dodajte kakšen umetniški kos in uživajte v prostoru.

Če je bilo stanovanje ob vselitvi že opremljeno ali so vam pohištvo podarili starši, potem investirajte v prenovo. To boste najhitreje dosegli s preprostimi ukrepi. Prepleskajte stene, prebarvate lahko pohištvo, kupite nov kavč, kuhinjsko mizo, stole, luči, preproge, police… Pomembno je tudi, da ne hitite in se ne obremenjujete z drugimi. Opremite si stanovanje tako, da se boste v njem dobro počutili.

stan2.jpg