Izbor tkanine je treba prilagoditi namenu, za katerega jo kupujemo – potrebujemo le dekorativni ali tudi uporabni material?  Tkanine, primerne za zavese, zastore in pregrinjala, imajo izključno dekorativno vlogo. Bombažne, lanene, svilene, volnene ali juta – dekorativne tkanine so le redko iz naravnih materialov, saj so težje za vzdrževanje, zato jih na tržišču večinoma najdemo v kombinaciji z mešanimi sestavinami.

Sintetične tkanine so tudi trpežnejše od naravnih. Zavese izbirajmo takšne, da prepuščajo čim več naravne svetlobe, medtem ko naj bodo zastori gosto tkani in temnejših barv, skratka takšni, da bodo prepuščali čim manj naravne svetlobe.

Dekorativne tkanine naj bodo usklajene s pohištvom

dddd.jpg

Okrasne blazine izbiramo glede na barve, ki prevladujejo v določeni sobi. Uporabljamo jih tudi kot prevleke za stole, sedežne garniture, prte…, zato naj bodo prijetne na dotik.

Izbira tkanin za dom je skoraj neomejena zakladnica, s katero lahko spreminjamo videz doma. Tkanine nam bogatijo dom in ustvarjajo domačnost in toplino. Poigrajte se s tkaninami, barvami in vzorci ter svojemu domu podarite novo identiteto.