Tudi majhni otroci po navadi dobro vedo, kakšno sobo bi radi imeli. Njihove želje so mnogokrat povezane z junaki iz pravljic, živalmi, naravo… Starši jim pri uresničevanju domišljijskih svetov lahko pomagamo tako, da prisluhnemo njihovim željam in jim na podlagi tega pričaramo sanjsko sobo.

Kljub temu, da so se številni oblikovalci notranje opreme posebej specializirali za tako imenovane tematske otroške sobe oziroma pravljične svetove v malem, nam za nenavadno postavitev v otroški sobi ne bo treba odšteti veliko denarja. Vse pa je seveda odvisno od naših sposobnosti in želja naših malčkov.

Poigrajte se z barvami, vzorci in pohištvom

gozd.jpg

Za vstop v čudežni gozd, kjer rastline izpolnjujejo želje in imajo gobice čudežno moč, bo dovolj že, če bomo stene prebarvali v eno izmed živahnih barv, na primer rumeno ali svetlo modro, na tla bomo položili mehko zeleno preprogo, postelja pa naj spominja na drevesno uto. Z dodatkom dekoracije v obliki pravljičnih rastlin in dobrih mušnic bomo dobili popolno sobo za našega malčka.

Spodbujajte malčka k kreativnosti

Po enakem principu se lotimo tudi opremljanja sobe na drugo izhodiščno temo. Najprej premislite, kaj je zanjo najbolj značilno in nekaj tega prenesite na stene. Nato dodajte kanček pohištva oziroma dekorja na izbrano temo in za mnenje povprašajte še vašega nadebudneža. Priljubljene like lahko narišete sami na steno ali kupite plakate, slike ali posterje, ki bodo lepo popestrili del zidu. Junake filmov, ki simbolizirajo moč in dobroto ter so nosilci pozitivnih odnosov, lahko po mili volji uporabite kot osnovno rdečo nit v sobi.

Tema je lahko dominantna s svojimi barvami ali elementi. To nalažje dosežete s tapetami, figurami na policah… Otroci imajo tudi radi živali, zato v sobo sem in tja postavite kakšno plišasto igračko. Naj otroci kreirajo domišljijske svetove in se igrajo ter ustvarjajo.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.