Izbira prave kadi ali kabine za prhanje je pomembna, saj vam v svojem zavetju ob jutrih in večerih nudita sproščujočo prho ter hkrati hitro vzdrževanje telesne higiene.

Postavitev tuša

Prho lahko namestite ob steno brez stranskih omejitev, v kot ali med dve stranski steni. Glede na to izberite tudi primerno kabino za prhanje ali zaveso. Kad za prhanje lahko postavite neposredno na tla, jo od tal dvignete ali pa jo vzidate v tla. Odtočno garnituro izberite tako, da bo ustrezala prostorskim razmeram.

Montaža kadi za prhanje

Najprej vgradite odtočno garnituro s sifonom. Nato čašo odtočnega ventila podložite z obročnim tesnilom iz kita in ga od znotraj vstavite v odtočno odprtino. Spodnji del ventila skupaj z obročem od zunaj nastavite na odtok in oba dela od znotraj privijte. Če ima kad še preliv, ga prav tako montirajte.

Sifon povežite z odtočnim sistemom. Pri tem pazite, da bo padec najmanj 1 centimeter na meter. Odtočni sistem sestavite iz PVC-cevi, zgibov in povezovalnih objemk. Kopalno kad lahko zazidate z zidaki in jo nato obložite s ploščicami.

Zaradi vzdrževalnih del priporočamo, da je mesto dostopa čim bližje sifonu, za kar je najbolj primerna vidna ali nevidna odprtina v ploščicah. Prehod k steni zatesnite s sanitarnim silikonom (ki je odporen na glivice).

Montaža armature za prhanje

Armature za prhanje so sestavljene iz enote z ročajem in garniture s cevjo in prho. Priključke za armaturo položite na fuge ali na sredino ploščice. Če so priključki za vodo pregloboko v steni, lahko razdaljo premostite s podaljški.