Oglejte si nekaj dobrih zamisli za opremo domače kopalnice in nekaj tistih, ob katerih bo kdo morda povzdignil obrvi.

Zaobljeni umivalniki

bath0.jpg

Zaobljeni in seksi umivalniki so bili v središču pozornosti na bolonjski razstavi. Oblikovalec Danilo Fedeli je za italijansko podjetje Tenda Dorica oblikoval umivalnik Sono Io v obliki črke s. Iz vodoodpornega materiala MDF pa je narejen umivalnik Kum (Nanni Cruciani) v barvi sivke, ki jo je bilo na razstavnih prostorih veliko videti.

Ploščice, ki posnemajo stenske obloge

bath2.jpg

Kopalnice ni pametno obložiti z lesenimi oblogami, ker se lahko pojavi plesen, zato so keramične ploščice, ki posnemajo stenske obloge in štukature dobra rešitev. Kolekcijo inovativnih ploščic Kebel je izdelalo italijansko podjetje Ceramica Colli.

Škatlaste police

bath7.jpg

Mnogi razstavljavci so svoje kopalnice dopolnili s škatlastimi policami. Na fotografiji je rešitev, ki jo je predstavilo italijansko podjetje Idea Group.

Majhni umivalniki na steni

bath6.jpg

Majhni umivalniki, pritrjeni na steno, so odlična rešitev za majhne prostore. Umivalnik iz Marazzijeve kolekcije Hatria meri komaj 50 krat 40 centimetrov. Notranjost je iz belega porcelana, zunanji del pa prekriva platina. Za globoke žepe!

Črno-rjave in bele kopalnice

bath5.jpg

Moderne so kopalnice v visokem kontrastu, posebno belo pohištvo ob temno pobarvanih stenah. Ploščice v geometričnem vzorcu italijanskega izdelovalca Lea Ceramiche ponavljajo črno-bel vzorec z imenom Mauk avtorja Diega Grandija, ki ga je mogoče kombinirati s številnimi drugimi vzorci.

Globoki predali pod umivalnikom

bath8.jpg

Omarica pod umivalnikom skrije sifon, globoki predali pa omogočajo shranjevanje najrazličnejših malenkosti, ki bi sicer povzročale nered na policah. Omarica na fotografiji je iz kolekcije MyFly izdelovalca Idea Group.

Umivalniki iz umetne kačje kože

bath4.jpg

Najnovejši trend bo všeč avantgardno usmerjenim kupcem, ki z opremo stanovanja radi presenetijo. Izdelovalec Ceramica Cielo, ki je za bolonjski sejem pripravil kolekcija Džungla, pravi, da ga je pri oblikovanju umivalnika iz umetne kačje kože vodila moda.