V to majhno in prijetno kuhinjo sem vključil visoko shrambno omaro, na njeni desni strani pa nadaljeval z omaro srednje višine za pomivalni stroj in pečico nad njim. Ker po pravilih projektiranja kuhinje korito ne sme biti ob steni oziroma visoki omari in prav tako ne poleg kuhalne plošče, sem poskušal to pravilo upoštevati z maksimalnimi odmiki in na levi in desni strani pomivalnega korita predvidel izvlečna elementa za steklenice in začimbe.

Pod kuhalno ploščo je žal edini možni predalnik v kuhinji, v nadaljevanju sledi vrtljiv kotni element za maksimalni izkoristek kota.

Sestav zaključuje oziroma začenja visoka omara za vgradni hladilnik. Na steni sta dve omari z dvižnimi/sklopnimi vratci, ki zaradi steklenega vložka vizualno ne delujeta pretežko. Na steni za kuhalno ploščo oziroma kot podloga napi je lesena obloga, ki delno razbije prehod med levim in desnim delom nape. Več elementov nisem predvidel, da kuhinja ne bi delovala preveč utesnjeno. Nekaj zračnosti dodajo gole stene, ki bodo ob domiselni barvni kombinaciji z elementi kuhinjo še poživile. Veliko zadovoljstva in veselja pri delu v GA kuhinji vam želim.

Peter Tomažič, GA Ljubljana – BTC