Pri steni ob dimniku predlagam izvlečni element širine 20 cm za steklenice (olje, kis, začimbe), ki mu sledi omarica z dvema predaloma. Na pultu nad njima je steklokeramična kuhalna plošča, svetujem indukcijsko. Zraven sem postavila popolnoma integriran pomivalni stroj in v nadaljevanju pomivalno korito. Svetujem levo pomivalno korito, pri čemer je odcejalna površina na desni strani, saj tako dobimo 60 cm potrebne delovne površine med kuhalno ploščo in pomivalnim koritom. Dodala sem tudi element s tremi predali, v katerih je prostor za jedilni pribor. Seveda sem upoštevala željo bralke in postavila pečico in vgradno mikrovalovno pečico nad višino delovnega pulta.

Dve viseči zgornji omarici sta stekleni, dolžine 80 cm, in se odpirata s posebnim mehanizmom navzgor. Kaminska napa dolžine 90 cm poudari razgibanost kuhinje.

Na nasprotni steni si sledijo omarica z enim predalom in poličko, nato omarica s tremi predali in ponovno omarica z enim predalom in poličko spodaj. Če potrebujemo večji prostor, poličko enostavno odvzamemo. Manjši vgradni hladilnik sem postavila pravokotno, da ločimo prostor med kuhinjo in jedilnico. Odrekla sem se višjemu zaprtemu pultu, ker je prostor mansardni in ima le eno okno, da ne bi odvzeli sončne svetlobe. V teh omaricah imamo dovolj prostora za posodo in drugo opremo, ki jo uporabljamo v kuhinji. Posebno noto dajejo kuhinji stranice debeline 5 cm, ki jo naredijo bogatejšo in bolj dovršeno.

Na drugo stran dimnika sem dodala omaro višine 215 cm, v kateri je prostor za kuhinjske pripomočke, živila in drugo.

Predlagam okroglo mizo z možnostjo podaljšanja, da dobimo ovalno obliko in je dovolj prostora za večjo družbo prijateljev. Tudi v kuhinjo ali jedilnico spada zeleno okrasno rastlinje, ki naredi prostor prijeten, domač in topel.

Edita Kristan, GA Slovenj Gradec