Ko kupujemo posteljo, vse prevečkrat posvečamo pozornost  videzu. Pogosto pa pozabljamo, da sta najpomembnejša pravzaprav posteljno dno in dobra vzmetnica.

postelja3.jpg

Pomembno je tudi, da kupimo dovolj prostorno posteljo. Vzmetnice so različne. Njihova trdota se prilagaja potrebam in načinu spanja posameznega uporabnika. Po navadi so za osebe, ki imajo povečano telesno težo, najprimernejše trše kombinacije vzmetnic, za tiste z normalno pa mehkejše.

postelja2.jpg

Ko enkrat preizkusite nekaj ležišč, boste morda začeli dvomiti, kaj bi pravzaprav za vas bilo najboljše. Pri tem vam lahko pomaga posebni merilec ležišča, ki ga imajo vsi boljši proizvajalci vzmetnic. Ležete na vzmetnico, naprava pa določi, ali in koliko je ležišče za vas primerno.

postelja5.jpg

Vzmetnice je najbolje kupovati v dobro založeni trgovini ali na pohištvenem sejmu, kjer je izbira velika. Preizkušajte posamezne modele in si vzemite čas: na vsaki vzmetnici ležite vsaj pet minut. Ko vstanete, poglejte, ali je ležišče nemara vdrto oziroma ali se pozna odtis vašega telesa. Če je temu tako, iščite dalje, dokler ne boste povsem zadovoljni s kvaliteto, dimenzijami in ceno vzmetnice.

postelja6.jpg

Strokovnjaki odsvetujejo, da bi vzmetnico postavljali na ravno desko, temveč priporočajo sistem iz letvic, ki omogoča, da vzmetnica diha. Na tržišču se pojavljajo tudi diski, ki z napredno tehnologijo omogočajo optimalno podporo vzmetnice.