Dober dovoz naj bi imel življenjsko dobo vsaj 30 let. Vedeti je treba, da barve, oblike in vzorci pomenijo le dodatni strošek in ne vplivajo na kvaliteto betonske konstrukcije. Vendar pa boste z njimi polepšali dvorišče in dovoz harmonično vključili v celoto hiše.

Kako postaviti trajen betonski dovoz

Prvi korak pri načrtovanju dovoza je izračun stroškov, povezanih z investicijo. Potem je pomembno tudi, da izberete primerno betonsko mešanico. Ta naj bo dobro pripravljena, da bo iz nje pridobljen beton po debelini ustrezal predpisanim standardom. Beton naj se pred uporabo dobro posuši. Poskrbeti  je treba tudi za primeren in učinkovit način odtekanja vode, saj bi  stoječa voda površina le oslabila. Pri načrtovanju dovozov je bistveno, da se lastniki hiš pri gradnji držijo predpisanih smernic, sicer bodo na površini že v nekaj mesecih pokazale razpoke. To pa bo stroške za vaš projekt le povečalo.

Vzdrževanje betonskih dovozov

Betonski dovozi potrebujejo le malo ali skoraj nič vzdrževanja. Vse, kar potrebujete za vzdrževanje glamuroznega videza, je le osnovna rutina, ki je povezana s pogostostjo uporabe dovoza in izpostavljenostjo vremenskim neprilikam. Na splošno velja, da naj bi zgornjo plast dovoza obnovili vsake dve leti. Če opazite obrabo pred tem časom, je bolje, da jo sanirate prej in odstranite morebitne madeže in alge. Pozimi se izogibajte kemičnim sredstvom za čiščenje, saj ga lahko poškodujejo, in rajši uporabljajte pesek. Tako boste dovoz ohranili v dobrem stanju še mnogo let.