Zunanje masažne kadi, tako imenovani domači centri za wellness, so prava dragocenost, njihovo vzdrževanja pa je vsekakor cenejše od bazenov. Sodobni sistemi imajo vgrajene tudi avdionaprave, aromaterapevtske učinke in reflektorje, ki omogočajo samodejno menjavanje različnih barv za kromoterapijo. Vsekakor gre za popolno doživetje vseh čutil.

Harmonija je ključnega pomena za okolico hiše

hidro5.jpg

Danes je wellness že skoraj sestavni del domačih teras. Kljub temu pa mnoge, ki se šele odločajo za nakup tovrstne opreme za razvajanje telesa in duha, skrbi, kako se bodo takšne masažne kadi in kabine vključile v okolje.

hidro3.jpg

Na tržišču obstajajo različni modeli in barvne kombinacije masažnih kadi, zato je dobro, da izberete takšno, ki bo kar najbolj skladna z drugim vrtnim pohištvom in opremo. Če na primer bivate v kamniti hiši ali hiši z belo fasado, naj bo bela tudi zunanjost masažne kadi. K lesenim hiškam ali talnim oblogam v imitaciji lesa se lepo podajo kadi iz materiala ewerwood, ki posnema naravni videz lesa, hkrati pa odganja glodavce in mrčes. Če bo masažna kad stala na terasi, ki se nadaljuje na vrt, potem vsekakor izberite lesen videz.

Ureditev kotička za wellness

hidro1.jpg

Ugodje bo mnogo večje, če boste kad ogradili z lonci večjih dimenzij, v katere boste posadili drevesca, ciprese ali rože. Barve cvetov oziroma listov naj bodo, če je le mogoče, v barvah zunanjega okvirja kadi. V postavitev vključite tudi preprosto komodo, na katero boste lahko odložili brisače, kopalni plašč ali po potrebi sveče in svečnike. Komoda naj se barvno ujema z zunanjimi stenami kadi.

Poleti, ko začne pripekati sonce in je čas za posedanje na vrtu, naj bodo tudi sedežna garnitura, senčniki, fotelji in drugi detajli usklajeni z barvo masažne kadi. Ta naj bo kar najmanj opazna in nikakor ne sme izstopati.

hidro2.jpg

Posebno pozornost namenite razsvetljavi. Če reflektorji v notranjosti masažne kadi delujejo že skoraj futuristično, naj bo zunanja razsvetljava kar najbolj umirjena. Tako boste dobili prijetno atmosfero, vaš kotiček za sproščanje pa boste lahko uporabljali v vseh letnih časih.