Slušalka Gigaseta E490 je obdana z gumo, zato telefon trdno sede v dlan, tudi če je umazan ali moker. Vključuje zaponko za pas, ki uporabniku omogoča enostaven način za prenašanje telefona. S slušalko, zataknjeno za pas, lahko zelo enostavno uporabljate tudi vgrajeno zmogljivo funkcijo prostoročnega telefoniranja ali pa uporabite naglavne slušalke.

Telefon je opremljen z vsem potrebnim za vsakodnevno uporabo, saj ima velik in jasen barvni zaslon, pomnilnik, ki sprejme 150 kontaktov, ter posebno dolg čas pripravljenosti in pogovora. Vgrajeno ima tudi funkcijo vibracijskega zvonjenja, ki zagotavlja, da noben klic ne bo ostal neodgovorjen, tudi če bo ropotal sesalnik ali vrtna kosilnica.

Tehnologija ECO DECT zagotavlja, da E490 porabi manj energije od običajnih telefonov in ima nizke izpuste ogljikovega dioksida. Ko je telefon v stanju pripravljenosti, je brezžična povezava med slušalko in osnovno enoto popolnoma izključena, vklop načina ECO pa v času delovanja za 80 odstotkov zmanjša oddajno moč.

Predstavljeni telefon bo dobil v testiranje eden naših bralcev, ki nam bo poslal pravilen odgovor na vprašanje, zakaj telefon trdno sede v dlan. Odgovor pošljite na naslov Dnevnik, d.d., Kopitarjeva 2, 1000 Ljubljana, Priloga Moj dom.