Ladja Utopija, dolga 296 metrov, bo v petnajstih nadstropjih imela dvesto zasebnih rezidenc in dvesto hotelskih apartmajev, gostom pa bo na voljo vrhunsko udobje in razkošje v najboljših restavracijah, zasebnih klubih in centrih za wellness, da igralnice in vrste bazenov sploh ne omenjamo.

Apartmaji po 3,9 milijona do 24 milijonov dolarjev

130 kvadratnih metrov veliki apartmaji so že na prodaj za 3,9 milijona dolarjev, za dobrih 600 kvadratnih metrov udobja pa boste morali odšteti 24 milijonov dolarjev. Neznan kupec pa bi se rad udomačil na kar 3.700 kvadratnih metrih ladijskih površin, za kar naj bi plačal 160 milijonov dolarjev. Hotelski gostje ne bodo imeli dostopa do zasebnih apartmajev, ki jim bo zagotovljena vsa zasebnost.

Ali svet res potrebuje še eno veliko križarko, ko pa je gospodarstvo še vedno na udaru, se sprašujejo poznavalci. Najbrž ne, toda direktor Utopia Residences David Robb pravi, da bo ta ladja drugačna. Pravzaprav noče, da bi jo imenovali križarka, ampak kot »osnovo za učenje, kulturno izmenjavo in filantropijo«.

Po svetovnih kulturnih in športnih dogodkih

Namesto običajnih ciljev, kot sta Kajmanski otoki in obala Aljaske, bo ladja s pomenljivim imenom potnike popeljala na križarjenje po svetovnih kulturnih in športnih dogodkih, od filmskega festivala v Cannesu in dirke formule 1 v Monte Carlu do Olimpijskih iger v Braziliji in hongkonškega festivala čolnov-zmajev.

Potovanje z namenom in pomenom – takšen bo slogan nove luksuzne ladje, ki bo združila luksuz in filantropijo. Vodstvo družbe bo zbiralo predloge potnikov in jih vodilo na najbolj zaželene dogodke, kjer bodo lahko pomagali zbirati denar za človekoljubne projekte. Na ladji bo celo »stena slave«, na kateri bo vodstvo družbe počastilo največje človekoljubne dosežke svojih potnikov.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.