Poseben čar te poslovalnice po svoje sega v leto 1978, ko TERRE – RB sploh še ni bilo. Takrat so namreč na Kozini zgradili prvo blagovno hišo z dokaj pestro, med drugim tudi gradbeniško in tehnično ponudbo, kakršne v tistih časih ni bilo daleč naokoli. Okolišani so se je hitro navadili, redkejšim obiskovalcem Kozine pa je bila orientacijska točka. Dokler še ni bilo avtoceste, so si mnogi tu privoščili počitek na poti proti morju – in tudi nakup. Danes pa začudeni sprašujejo: »Kje pa je blagovna?« Pa ne mislijo na stavbo, saj jo še vedno lahko vidijo, le da so v njej samo še »duhovi«, saj prazna sameva. Sprašujejo namreč po vsebini.

Vsebina je zdaj na novi lokaciji! TERRA – RB je svojo prvo maloprodajno enoto na tem koncu odprla oktobra 2005 prav v omenjeni »blagovni«. A so skupaj z zaposlenimi kmalu ugotovili, da ne ustreza njihovim ambicijam. Prodajne površine so bile nefunkcionalne, skladiščne so komaj zaslužile to ime ... Ko so v občini Hrpelje - Kozina zgradili Obrtno-industrijsko cono Hrpelje, je vodstvo družbe TERRA – RB tu zaznalo primerno priložnost za širitev ponudbe. Na 6000 kvadratnih metrih zemljišča so zgradili 1000 kvadratnih metrov prodajnih površin v dveh etažah, 2000 kvadratnih metrov pokritih skladiščnih prostorov in uredili 4000 kvadratnih metrov zunanjega skladiščnega prostora. V današnjih časih je prav gotovo pomembno poudariti, da imajo kupci na voljo dovolj urejenih parkirnih mest.

Vodja trgovine v Hrpeljah Stojan Poles v imenu vseh desetih zaposlenih s ponosom pove, da so v novih prostorih nadvse zadovoljni, saj je objekt sodobno grajen in opremljen. Večji prodajni prostor seveda omogoča tudi širšo ponudbo – vse od gradbenega, elektro, vodovodnega in materiala za ogrevanje do zaščitne opreme, orodja in barv, vključno z mešalnico barv, kjer lahko pripravijo vsak želeni odtenek in pri tem tudi svetujejo. Na voljo imajo tudi stavbno pohištvo, talne obloge, keramiko in belo tehniko. V teh dneh zaokrožujejo oddelek »zelena terra«, kjer je na voljo vse za vrt: od vrtnega pohištva in orodja do semen, gnojil in lončnic ...

Na dovolj prostranih zunanjih skladiščnih površinah si ob težjih tovorih pomagajo z viličarji. V voznem parku premorejo dve manjši dostavni vozili in tovornjak z nakladalno roko, tako da lahko težji tovor kupcu dostavijo na želeni naslov najpozneje v dveh dneh. Ker je na novi lokaciji trgovine dovolj prostora, imajo večino blaga v zalogi. To jim med drugim omogoča tudi obsežno centralno skladišče družbe TERRA – RB v Ljubljani, s katerim so seveda tesno povezani. Ob tem pa Stojan Poles zagotavlja, da na željo kupca lahko priskrbijo iskano blago pri katerem koli dobavitelju. O tem, da so pri svojem delu uspešni, priča dejstvo, da prihajajo v poslovalnico TERRA – RB v Hrpeljah kupci vse od Ilirske Bistrice do slovenske obale in celo iz zaledja Trsta.

»Prav zadovoljstvo strank je naš osnovni moto,« poudarja Stojan Poles in dodaja: »Svetovanje je pri nas na prvem mestu, zato smo vsi zaposleni izšolani po področjih, tako da vemo, kaj prodajamo.« Tu lahko spet začutimo v uvodu omenjeni družinski duh, ki preveva družbo TERRA – RB, ki je v lasti družine Simič. In Stojanu Polesu gre verjeti, saj je v tehnični trgovski branži skupaj z vajeniško dobo že celih 33 let.