Zato vas prosim, če mi lahko približno opišete velikost strojnice in objavite fotografije, če jih imate,« se nam je oglasil Janez N. iz Gornje Radgone in še pripisal, da ga veseli, da je Nedeljski dnevnik in tudi Moj dom tako prisoten in odmeven tudi na Štajerskem in v Prekmurju. »Naj kar dodam, da je vaš članek, v katerem opisujete tudi poslovne oziroma strokovne dosežke prekmurskega podjetnika Jožeta Ovčeka iz Murske Sobote, še posebej odmeval tudi v širšem prostoru na obeh straneh Mure,« je še napisal.

V omenjeni prilogi res nismo objavili fotografij strojnice predstavljenega sistema ogrevanja poslovno-proizvodne stavbe podjetja Živex v Murski Soboti, ki jo ogrevajo (1800 m² površine) s toplotno črpalko Dimplex. Vzrok je bilo pomanjkanje prostora, tako da tokrat napako popravljamo.

V strojnici, ki smo jo opisali v prejšnji prilogi, je toplotna črpalka z dvema kompresorjema, izmenjevalnik in 500-litrski hranilnik tople vode, na stenah pa so nameščene različne črpalke. Vse skupaj je nameščeno na vsega okoli 6 m² velikem prostoru pod stopnicami. Za fotografiranje dokaj neprikladno, vseeno pa dostopno za vse posege rednega vzdrževanja. Skratka strojnica, ki so ji do obiska požarnega inšpektorja rekli kurilnica, ko pa je prišel inšpektor, je dejal, da to ni nobena kurilnica, saj nima nobenega dimnika niti sistema za prezračevanje, ampak strojnica.